duminică, 26 aprilie 2009

Revelion in Sydeny




A sosit si ziua 31.12.2008 ziua in care sarbatorim noul an. Pentru ca eram f departe si pentru ca am avut o experinta ciudata cu un an mai devreme in Time Squre NY NY cand s-au blocat strazile, am zis sa fim mai precauti si sa ne organizam mai din timp, adica de pe 30.
Oferta era: bilete la Opera din Sydney iar la 12 puteai sa iesi pe esplanada si sa vezi focurile de artificii, o mica croaziera de la 19:00 pana la 01:00 prin Darling Bay si ultima pe cheiul apei cu 2 milioane de cetateni.
Am ales a doua varianta si la ora 19:00 ne-am prezentat pe chei sa ne suim pe minunatul vapor. Lumea frumos imbracata, deh de vara erau in jur de 28 de grade, statea linistita la rand la poarta nr 14 sa apara barca. Numai ca barca nu venea. Au trecut 30 de min si nimic. In jurul nostru vapoare elegante isi luau pasagerii si pareseau linistite cheiul. Dupa vreo 45 de min apare si ambarcatiun ea noastra. Mi-a stat inima cand am vazut-o. Cred ca era cel mai urat din tot ce vazusem pana acum. Usor ruginit cu un echipaj probabil o familie, care stateau si se uitau ranjind la noi. M-am uitat la D si ne-am hotarat pe loc. Da-i incolo de bani nu mergem cu asa ceva. De fapt problema cea mai mare era ca era complet inchis ceea ce presupunea ca focurile de artificii se vad din parti.
Am parasit cheiul rapid si ne-am hotarat sa mergem in port si sa facem revelionul acolo. Brusc am avut un deja vu. Strazile erau pline de oameni si incepeau sa se inchida limitandu-se accesul pe malul apei. Asta este mi-am zis desi nu prea intelegeam de ce la ora 21: 00 se intampla toate astea. Ne-am ocupat frumos un loc pe strada in panta alaturi de alti 1000 de cetateni si am asteptat. Tot stand noi asa am aflat ca exista 2 focuri de artificii unul la 22:00 pentru copii si unul pentru adulti la 00:00. Hai ca poate mai avem o sansa imi zic. S-au dat focurile de la ora 22:00 evident nu am vazut nimic apoi pentru 30 de min s-au ridicat restrictiile si la 22:30 am reusit sa ajungem pe malul apei de unde aveam o vedere splendida asupra podului din Sydney.

Pe scurt focul de artificii a fost unul gradios, probabil ca odata in viata ai parte de asa ceva. A durat in de 40 de min facandu-ne sa uitam de experienta neplacuta de cu cateva ore inainte.
Este adevarat ca s-au "frecat" de noi 1 mil de oameni de toate nationalitatile dar zau ca a meritat.