sâmbătă, 28 martie 2009

Cum am ajuns in Australia


Intr-o zi uracioasa de noiembrie am intreabat-o pe D pe unde sa mergem de Revelion. De obicei alegem destinatii calde, pentru a uita timp de 2 sapt de frigul si mocirla de acasa.
Ca de obicei propunerile au fost diverse si multiple. Hai in Dubai, ca nu am fost niciodata, parca ni se potrivesc Caraibele, nici in Asian nu este rau si uite asa. Pana la urma ne-a venit idee salvatoare! Cum ar fi sa mergem in Australia! O idee buna atat timp cat inca mai putem sa stam pe avioane peste 20 ore. Mai era insa o mica problema: cum facem cu viza? L-am intrebat pe agentul nostru de turism procedura de obtinere a vizei si am primis un raspuns dezarmant: trebuia sa mergem in Croatia sa depunem o cerere si sa asteptam in jur de 3 sapt.
Noroc ca exista Google. Cautand adresa consulatului Australiei am gasit un articol in presa romana care anunta ca doritorii de vize pentru Australia,pot sa faca o aplicatie on line.
Ce mi-am zis? Hai sa incerc in cel mai bun caz nu primesc nici un raspuns. Zis si facut am completat aplicatia iar dupa 3 zile primesc un email cu subiectul " Bun venit in Australia".
Am trecut cu rapiditate la pasul urmator. Traseul. Cum nicio agentie de turism din Romania nu este capabila sa iti faca un traseu complet, daca vorbim de alte destinatii inafara de Grecia, Turcia, Spania sau Italia, ne-am uitat pe net si am reusit f f usor sa facem rost de bilete de avion si de cazare. In prima faza pana in Sydney.
Traseul: Bucuresti- Istambul-Dubai-Singapore-Sydney. Zbor de 22 ore.