sâmbătă, 18 aprilie 2009

Sydney Bridge





Podul din Sydney alaturi de Opera reprezinta un punct de atractie pentru fiecare turist, dar ca sa te urci pe el este o adevarata aventura.
Dar pana atunci trebuie sa va spun despre The Rocks. The Rocks reprezinta locul unde au acostat pentru prima data, in anul 1788 navele britanice, pline de condamnati si prostituate, ale capitanului Arthur Phillip. Practic este locul de unde a luat nastere orasul Sydney. In trecut un loc rau famat The Rocks este practic acum un adevarat muzeu in aer liber, plin de restarante si de cladiri coloniale. Sambata si duminca in The Rocks are loc un targ de antichitati si de obiecte locale manufacturate manual, un loc ideal de a pierde 2-3 ore cascand gura la diferite lucruri.
Dar sa revenim la Podul din Sydney. Primul lucru pe care l-am facut dupa o serie de poze a fost sa vedem daca se poate vizita. Normal ca se putea. Problema era ca toata afacerea dureaza cam 3 ore. Dar cum nu avem nimic mai bun de facut si eram in vacanta am zis sa o facem si pe asta ca sa nu ne para rau la intoarcre ca am batut atata drum si am ratat diverse chestii.
Pretul de intrare este de in jur de 280 AUS, cam mult, dar dupa ce platesti biletul te asteapta un adevarat ritual.
Prima data lasi tot bagajul pe care il ai si intrii intr-o incapere unde dai cu subsemnatul ca nu ai probleme cu inaltimile ca nu ai consumat alcool si ca nu suferi de boli cronice. Dupa ce am semnat ti se face un test cu alcooltest-ul pentru ca nu te crede nimeni pe cuvant:).Odata trecut testul intrii intr-un fel de vestiar unde iti lasi lucrururile personala si imbarci un echipament special pentru catarare. Este un fel de salopeta dotata cu tot felul de carabine si alte lucruri folositoare alpinistilor. Din pacate nu poti sa iei cu tine nici un fel de aparat foto, iar ca sa ai ceva amintiri trebuie sa cuperi pozele la iesire. Am uitat sa va spun ca pe tot traseul esti insotit de un ghid care are grija de tine. Experienta este de neuitat si intradevar ai un pic de emotii sa vezi apa sub tine de la 134 de m, pentru ca pasesti pe o platforma perforata ce permite sa vezi ce este dedesubt.
Toata afacerea cu podul daca o sa o faceti va ia in jur de 3 ore.