sâmbătă, 30 ianuarie 2010

Da-mi un semn?

Despre Nimic, Nimic

Nu am postat de multa vreme si nici nu ma gandeam sa o fac prea curand dar mi-am dat seama ca daca nu pun macar cateva randuri moare blog-ul. Pana la urma nu este o treaba simpla sa ai un blog si mi se pare si mai complicat sa-l intretii.
Acum ma tot intrebam de ce nu mai am nicio idee despre ce sa scriu pe blog si brusc m-am luminat. Acest blog initial venea ca un "apendice" al unui proiect mai mare si mai eleborat, legat de turism. Cum proiectul "doarme", sau mai bine zis da semne sa se trezeasca anul asta, mi-am dat seama ca nici nu am mai plecat in concediu de f mult timp, prin urmare nici titlul blog-ului nu se mai potriveste ca atare cred ca blogul trebuie sa isi schimbe numele in "Aiurea in Bucuresti"
Ca sa ma mai dumiresc m-am uitat pe cateva blog-uri "celebre" cel putin din punct de vedere al traficulul si mi-am dat seama ca lumea scrie despre nimicuri. De ce ai vrea sa impartasesti "nimicul" tau cu "nimicul" altuia?.
Teoretic jurnalistii ma gandeam eu, sunt specializati intr-un anumit domeniu sau arie , economica, politica, sport, etc, iar blogurile pe care le tin ar putea contine lucruri nespunse in emisiunile sau in articolele lor cotidiene. Ei bine nu este asa. Vezi pe blogurile unor oameni de televiziune si al unor "jurnalisti" celebrii cum se injura cu alti colegi de breasla, vezi oameni de televiuzne care se presupune ca au umor, "rasuflati", sau isi folosesc blogul pentru a posta poze din vacanta, etc.
(Breasla cred ca este un cuvant prea pretios pentru a cataloga, un grup de oameni cu aceleasi meserii dar asta este).
Prin urmare ma gandesc serios in urmatoarele zile la subiectele pe care le-as putea aborda pe blog. Daca nu gasesc nimic interesant il inchid si gata. Cel putin scap de sentimentul de "vinovatie" ce ma apasa cand incep ceva si il las undeva la mijlocul drumului.