miercuri, 1 aprilie 2009

Bucuresti - Istanbul - Dubai - Singapore - Sydney


De la Bucuresti pana la Istanbul, 45 de minute cu Tarom-ul. Nici nu apuci bine sa decolezi, iei rapid o aluna si ai ajuns. Apropo era prima mea aterizare, vizita in Istanbul. Problema noastra era ca intre avioane aveam numai 2 ore. Teoretic timp suficient, dar nu intoteanua daca treci prin Istanbul. In fine, am ajuns rapid pe aeroporul pe Bosfor si fuga fuga sa facem check in-ul pentru Singapore Airlines. Am dat peste un ghiseu de turci care raspundeau la orice intrebare numai cand vroiau ei, oricum cu mare intarziere. Ca sa nu mai stam ca prostii sa ne raspunda la intrebarile noastre "stupide" de genul unde se face check in-ul pentru Singapore Airlines, am luat intiativa si ne-am hotarat sa ne descurcam siguri, pentru ca oricum eram intr-o mare intarziere. Am gasit un alt ghiseu unde scria tranzit si ne-am pus la coada. Mare greseala. Dintr-o data au aparut 100 de cetateni turci care vroiau sa faca si ei tranzitul, toti in acelasi timp. S-a format un meleu de nedescris si brusc ne-am dat seama ca nu avem nicio sansa sa ne rezolvam rapid problemele. Asa ca dupa inca 20 de min. pierdute ne-am intors la primul ghiseu.
Dupa inca vreo 10 min timp in care nimeni nu ne-a bagat in seama apare un cetatean care ne zice sa ii dam pasapoartele ca se duce el sa faca formalitatile necesare de tranzit. D i-a raspuns imediat ca poate sa uite ca nu o sa-i dam actele noastre niciodata fara sa stim ce face cu ele.
Individul s-a uitat gales l-a noi si ne-a raspuns scurt "faceti cum vreti".
Eram in Turcia, in mare mare intarziere si oarecum fara optiuni. Bun imi zic asta este ii dam actele in speta pasapoartele turcului si vedem ce se intampla.
Dupa de alte 20 de min in care am stat ca pe ace si fara pasapoarte, in timp ce individul se facuse nevazut, reapare triumfator si ne zice "formalitatile au fost facute drum bun".
Ne-am luat pasapoarte si fuga spre imbarcare spre Australia.

Apropo ati zburat vreodata cu Singapore Airlines? Eu nu, era prima data. In cateva vorbe, cred ca este una dintre cele mai bune companii aeriene. Avioanele mari, scaunele ca niste fotolii, vorbim de clasa economic, si cu mult entertaiment :). Filme si jocuri la discretie asa ca Ipod-ul nu ne este de folos.
La fiecare clasa sunt cel putin 4 stewardese care au grija sa nu-ti lipseasca nimic.
Asa ca daca aveti cumva ocazia sa mergeti Singapore Airlines, nu-i ocoloti. O sa va placa.

Dar sa revin. Prima oprire pe aeroportul din Dubai dupa 3 1/2 ore pentru realimentare. Existau 2 optiuni sa ramai in avion pentru o ora sau sa cobori rapid sa bei cei sa te mai misti si sa te imbarci din nou. Am ales bineinteles a doua varianta.
Era pentru a doua oara cand ajungeam pe aeroportul din Dubai. Am mers repede sa bem o berica dupa care ne-au chemat din nou pentru decolare.