sâmbătă, 8 august 2009

Vevey - Grand Hotel du Lac






Grand Hotel du Lac este unul dintre cele mai frumoase hoteluri in care am stat. Un fel de butique hotel cu un numar de numai 50 de camere, este situat pe malul lacului Leman sau daca preferati Geneva. Serviciile sunt impecabile iar atmosfera este incantatoare. Nimic din ce iti ofera marile lanturi hoteliere nu veti regasi aici. In fiecare seara muzica live, pian, covoare persane peste tot, mobila cu stil si un menu special sunt ingredientele care va fac sa va simtiti rasfatati pentru cateva zile.
Privelistea este si ea deosebita. Peste lac este Evian-ul unde se poate ajunge cu masina in mai putin de 45 de min.
http://www.hoteldulac-vevey.ch/room.php

Elvetia , bogatia ascunsa

Multe lucruri interesante se spund despre Elvetia dar cel mai bine este sa mergi intr-o vacanta acolo si sa le descoperi singur.
Cand spui Elvetia primele lucruri care iti vin in minte sunt ceasurile, bancile si evident ciocolata. Si intradevar asta este Elvetia.
Pe unde te duci vezi magazine elegante cu ceasuri care mai de care mai sofisticate si mai scumpe. Daca esti "bazat" ai de unde alege.
Cum afara era in jur de 40 de grade ne-am gandit sa mergem intr-si un loc mai "rece" dar care sa ne asigure si confortul si relaxarea unei mini vacante.
Ca sa ajungi in Elvetia nu iti trebuie f multi bani. 166 de euro biletele de avion dus intors la Swiss Air.
Dupa ce ne-am facut toate rezervarile necesare, hotel, masina de inchiriat (Hertz este o optiune excelenta) iata-ne aterizand la Geneva. Apropo ne-a hotarat sa stam in Vevey langa Montreaux.
Prima impresie dupa ce am ajuns si am intrat in posesia masinii inchiriate la aeroport, este ca seamana cu Germania. Dar ne-am inselat un pic. Cum iesi pe autostrada vezi restrictia de viteza 100 km/h. Stai si te gandesti un pic, Pe autostrada Soarelui, adica pe pseudo autostrada noastra minunata limita de viteza este 130km/h la ei 100km/h. Oare de ce?
Dupa primii kilometrii pe care ii faci incepi sa te dumiresti care a fost ratiunea. Desi autostrazile lor sunt impecabile sunt foarte virajate, cu suisuri si coborasuri, ce iti aduc in fata ochilor peisaje de vis, tuneluri de min 1 km lucruri ce fac sa mai ridici un pic piciorul de pe acceleratie pentru ca oricum nu ai nimanui nimic de dovedit.
Dupa 70 de km, atat este distanta de la Geneva la Vevey am ajuns cu bine la hotel.