duminică, 5 aprilie 2009

Welcome Sydney



Am ajuns in Sydney pe la ora 22, ora locala. Tocmai statuse ploia si era un miros racoros de primavara. Ne-a luat imediat in primire un sofer pakistanez, sofer de taxi. Ca orice sofer de taxi curios din fire, ne-a intrabat dupa primul kilometru parcus de unde suntem?. I-am raspuns "din Romania". Spre surpinderea noastra avea idee pe unde este. Si ce faceti pe aici, continua soferul discutia? Turism ii rapundem. A ramas un pic pe ganduri si ne zice " ati avut ceva drum de mers".
Dar inainte sa va mai povestesc mai departe hai sa va dau niste date tehnice despre Sydney.

Situat in New South Wales cu o suprafata de 2103 km, densitatea populatiei 1,900 oameni pe kmp.
Total populatie 3,997,321 la sf anului 2001, probabil ca bate acum spre 4 mil.
Si inca un fapt interesant, distanta de la Bucuresti la Sydney este in jur de 15.000 km.

Prima zi, primele impresii. Sydney-ul care marile orase din lumea asta are un "down town" mai mic decat Manhattanul american dar comparabil ca dimensiune cu Citty-ul britanic. Pentru ca era pentru prima data cand eram pentru prima data cu adevarat in emisfera sudica ca stateam "cu capul in jos" pe harta:) si in loc de Steaua Polara vedeam Crucea Sudului si Norii lui Magelan (thanks E.T).
Prima surpriza a fost cand am constat, aflat ca australienii au intrat in vacanta de vara de aprox 2 luni. Acasa erau -10 grade iar baietii isi luau placa de surf si plecau pe Golden Coast.
Ca orice roman care are cateva cunostiinte despre locurile pe care urmeaza sa le vada in vacanta, am luat-o direct spre Circular Quay spre Opera.
Dupa pozele de rigoare ne-am apucat de citit despre constructia Operei la o cafea. Apropo pe km intregi de jur imprejurul golfului Syney sunt amplasate zeci de cafenele elagante si de bun gust. Dorobanti? Ma bine uitati de el.
Pentru cei interesati despre Opera House aveti aici link-ul de pe Wikipedia
http://ro.wikipedia.org/wiki/Sydney_Opera_House#Povestea_Operei_din_Sydney
Oricum mie mi s-a parut un pic mai mica decat ma asteptam, iar acoperisul ca seamana cu niste vele maure. Se pare ca m-am inselat. Se zice ca arhitectul a pornit de la cochiliile unor scoici pentru a concepte acest proiect. Oricum arata bine.

Dubai - Singapore- Sydney



De la Dubai la Singapore nimic notabil. Sase ore de somn filme si cam atat.
Am ajuns cu bine la Singapore, din pacate nici aici nu avem mult timp in jur de 2 ore. Nu este nimic, avem timp la intoarcere, o sa stam 3 zile pline aici.
Aeroportul din Singapore este poate unul dintre cele mai frumoase aeroporturi din lume. Mochetat in intregime, cu un soi de "soimi ai patriei" gata sa te ajute si sa indrume rapid. Ce mai, civilizatie asiatica de mare calitate.

Gata mai avem un pic si ajungem, adica in jur de 8 ore. Am schimbat aeronava si am pornit din nou la drum.
Welcome Sydney